Make your own free website on Tripod.com
CARA PENGGUNAAN,
PROSES PENYEMBUHAN DAN FUNGSI LINGZHI TERHADAP 
PELBAGAI JENIS PENYAKIT

GEJALA PENYAKIT

GEJALA PENYAKIT
FUNGSI-FUNGSI DAN PROSES PENYEMBUHAN
SISTEM PENGANGKUTAN
Pengerasan pembuluh darah (Sklerosis). Darah berlemak (Hiperlipemia). Pemekatan darah.
Adenonukleotida boleh menghancurkan kolestrol dan
lemak neutral di samping memulihkan sifat kealkian darah, 
serta menghalang pembentukan ketulan darah arteri. 
Paras lemak dan kolestrol akan turun selepas sebulan, 
manakala kemajuan keseluruhan dicapai selepas 2 bulan.
Penyakit Pitam (Apoplexy): Kelumpuhan separuh (Semiplegia) Adenonukleotida boleh membaiki sklerosis arteri selebral, melarutkan bekuan darah dan trombin serta meningkatkan kecekapan pembuluh darah otak untuk membekalkan makanan yang berkhasiat. Dalam keadaan yang sederhana ringan, metabolisme normal dapat terpulih selepas 2 minggu. Rasa muntah serta gejala lain akan mencapai kemajuan secara nyata selepas satu bulan. Bagi yang telah menghidap penyakit pitam selama setahun atau lebih, perlu mengambil masa yang lebih panjang untuk sembuh.
Penyakit-Penyakit Jantung: 
Kesesakan Sistem Kardiak
Menguaatkan kecekapan pengecutan otot-otot jantung di samping meningkatkan keupayaan pembekalan darah. Bagi pesakit yang kesakitannya adalah sederhana atau ke bawah, akan memperlihatkan pemulihan daripada keletihan dan kesakitan dada dalam masa tidak melebihi satu bulan.
Tekanan Darah Tinggi / Rendah Adenonukleotida boleh melembutkan salur darah, memudahkan pengangkutan darah, melarutkan trombin, kolestrol dan lemak neutral disamping menguatkan kecekapan pengecutan otot-otot jantung. Bagi pesakit tekanan darah tinggi, akan memperlihatkan pemulihan daripada fenomena-fenomena pesakit berikut: sakit bahu, debaran jantung, kesusahan bernafas serta tiada selera makan, dalam masa tidak melebihi satu bulan. Bagi pesakit tekanan darah rendah pula, rasa pening kepala, kesejukan dan ketenatan anggota badan dapat dipulihkan dalam masa tidak melebihi 3 minggu.
Barah pada Vena (Slebangioma) Molekul polisakarida yang tinggi memudahkan sistem pengangkutan darah. Biasanya, tumor akan menyusut selepas dua atau tiga bulan.
Ketidak-cukupan darah (Anaemia) Germanium organik merangsang sum-sum tulang untuk menghasilkan sel-sel darah merah di samping meningkatkan kecekepannya untuk membawa oksigen. Fenomena penyakit seperti kesesekan bernafas, debaran jantung, kepenatan, ketagihan hendak tidur dan sebagainya dapat dipulihkan dalam masa tidak melebihi satu bulan.
SISTEM PENGHADAMAN

Fungsi hati yang lemah:
Hati berlemak

Meningkatkan fungsi hati dalam pendetoksinan. Molekul
Polisakarida yang tinggi boleh mengawal metabolisme lemak neutral. Rasa kepenatan, tiada selera makan dan kandungan lemak, neutral berlebihan dapat dipulihkan dalam masa tidak melebihi dua bulan.
Hepatitis bersifat kronik Molekul polisakarida yang tinggi boleh merangsangkan kelenjar rhymus merembeskan sel-sel pembunuh yang menghalang pembiakan virus secara terpilih. Kepenetan, ketidak-cergasan dan pengaliran hempedu akan memperlihatkan kemajuan nyata selepas dua minggu. Ia juga boleh merendahkan GOT dan GPT.
Pengerasan Hati (Hepatosirosis) Molekul polisakarida yang tinggi boleh meningkatkan keupayaan pertumbuhan semula hati. Edema, kepenatan dan sebagainya dapat diringankan dalam masa tidak melebihi dua bulan.
Penyakit Gastrik: Fungsi enterogastrik yang lemah Rasa pahit Lingzhi boleh merangsangkan fungsi-fungsi penghadaman perut dan dapat menguatkannya serta usus secara berkesan. Ketidakselesaan perut akan menghilang secara beransur-ansur dalam masa tidak melebihi 10 hari.
Bisul pangkal usus kecil; Gastritis, Bisul Gastrik Adenonukleotida menguatkan fungsi hati dalam konteks pendetoksinan; merendahkan paras borisma serta menulenkan kolestrol. Kenaikan dalam tekanan darah, kesusahan membuang air kencing dan kesakitan pada bahagian belakang badan akan dapat berpulih dalam masa dua minggu ke satu bulan.
SISTEM PERKUMUHAN
Buah pinggang yang tidak berfungsi kuat
Adenonukleotida menguatkan fungsi hati dalam konteks oendetoksinan merendahkan paras borisma serta menulinkan kolesterol. Kenaikan dalam tekanan darah, kesusahan membuang air kencing dan kesakitan pada bahagian belakang badan akan dapat berpulih dalam masa dua minggu ke satu bulan.
Penyakit Buah Pinggang yang serius / kronik (Nefritis) Molekul sakarida yang tinggi boleh merangsangkan badan menghasilkan antibodi yang dapat menahan aktiviti bakteria streptococcus serta mengurangkan air kencing berdarah dan kandungan protein dalam air kencing. Bengkak pada bahagian buah pinggang, kandungan protein dalam air kencing dan air kencing berdarah mengurang dalam masa tidak melebihi satu bulan.
Peracunan air kencing (Uremia) Molekul sakarida yang tinggi boleh mengurangkan kelebihan gula dalam darah dan menguatkan fungsi pendetoksidanannya. Fikiran terganggu, sakit kepala, rasa loya dan sebagainya akan dapat dikurangkan dalam masa tidak melebihi satu bulan; manakala kekerapan untuk membersihkan buah pinggang dapat dikurangkan selepas dua bulan.
Sembelit Melicinkan proses metabolik supaya sentiasa dalam keadaan normal, ianya dapat disempurnakan dengan memakan sayur-sayuran dan buah-buahan yang mengandungi lebih gentian seperti buah epal dan germaberas setiap hari. Sajian makanan ini memudahkan pergerakan usus.
Buasir Adenonukleotida boleh memecahkan ketulan darah, merangsangkan pengangkutan darah di samping menyembuhkan luka. Bengkak dan kesakitan lebam akan berkurangan dalam masa tidak melebihi tiga minggu.
SISTEM ENDOKRIN DAN 
SISTEM PEMBIAKAN
Keadaan fisiologi yang tidak sesuai: Ganguan Klimaterik (Climateric disturbance)
Lingzhi boleh melengkapkan keperluan badan terhadap yis, meringankan tekanan jiwa, mengawal fisiologi seseorang di samping melicinkan pengangkutan darah. Keadaan fisiologi yang optima dapat dicapai dalam masa dua minggu.
Libido lemah disebabkan oleh Buah Pinggang yang lemah. Lingzhi bukanlah tonik sperma tetapi ia mengawal semua fungsi badan, termasuklah menguatkan sperm, khasnya memberi manafaat kepada buah pinggang yang lemah. Sakit belakang badan dan lain-lain gejala yang berkaitan akan menghilang dalam masa tidak melebihi 10 hari.
Prostatomegali Lingzhi membantu pembuangan air kencing dan menghalang prostat  daripada tersenak darah. Ia mengurangkan kesakitan dalam prostat di samping menghalang pembentukan bengkak selepas pembedahan. Ia merangsangkan pembuangan air kencing yang banyak dalam masa tidak melebihi satu bulan dan kemajuan yang nyata dapat diperlihatkan selepas tiga bulan.
Kencing Manis (Diabetes) Menggantikan rembesan insulin: mempunyai mekanisme serta fungsi yang sama seperti insulin. Bagi pesakit yang berada pada peringkat permulaan pengidapan diabetes, kesembuhan sempurna dapat dijangka dalam masa tidak melebihi dua bulan. Bagi pesakit diabetes yang melebihi enam bulan, paras gula dalam darah akan jatuh dalam masa tidak melebihi satu bulan. Paras gulanya akan pulih kepada keadaan normal dalam masa tiga hingga enam bulan.
PENYAKIT-PENYAKIT LAIN
Alergi seperti lupus eritematosus:
Renyakit Hidung (Rinitis)
Ramuan yang pahit dalam Lingzhi boleh menghalang pembentukan histamina dan memperlihatkan ketahanannya terhadap alergi dan radang bengkak (inflamasi). Keadaan alergik dapat dipulihkan dalam masa dua minggu, manakala bagi alergik fizikal dapat dipulihkan dalam masa tiga bulan.
Penyakit Sengal:
Sakit Reumatik: Pirai (Gout)
Menghilangkan asid urik dalam badan, memudahkan pengangkutan darah yang normal dan menghapuskan kesakitan reumatik. Kesakitan pada bahagian terganggu dapat dikurangkan dalam masa satu bulan. Disebabkan punca-punca penyakit ini adalah rumit, penggunaan Lingzhi memakan masa yang lebih panjang.
Siasma; Melasma: Jerawat Lingzhi meninggikan keupayaan hati dalam konteks pendetoksidan, menghilangkan tompok gelap pada permulaan kulit dan mengimbangkan paras horman dalam badan. Apa jenis tompok gelap pun dapat dikurangkan serta dihilangkan selepas penggunaan selama dua bulan.
Melampaikan badan dan 
mencantikkan warna kulit
Lingzhi menguatkan organ-organ dalaman di samping menggalakkan aktiviti-aktiviti metabolik yang normal bagi lemak dan tisu kulit. Punca kes kelebihan berat yang tidak rumit akan berpulih dalam masa satu bulan dan pencapaian lebih baik diperolehi jika diikuti dengan senaman yang sesuai. Penggunaan terus bagi masa yang panjang akan menerbitkan warna kulit yang cantik.
Kesihatan Lazim Menggalakkan perjalanan fungsi badan yang normal dan meningkatkan immunalogi, seterusnya mencegah penyakit. Penggunaan terus bagi masa panjang pasti dapat menguat dan menyihatkan badan.
Kelemahan tubuh badan Lingzhi meningkatkan tenaga biologi dan membaiki sel-sel yang tua dan tisu-tisu yang lemah. Penggunaan terus selama enam bulan akan dapat memperlihatkan kemajuan keseluruhan di mana keadaan badan bertukar dari lemah ke sihat.
Ketidak-cergasan Saraf 
(Neurasthenia); Kesakitan Saraf
(Neuralgia); Insomia:
Pening Kepala; Kesakitan
mendengar (Sonitus)
Ia menenangkan saraf, memperbaiki selera, membolehkan tidur nyenyak, meringankan rasa sakit serta meningkatkan ingatan. Keputusan dapat dilihat dalam masa lebih kurang 10 hari.
Batuk; Kesesakan nafas; Selsema 
dan dahak; Radang tenggorok (Bronchitis)
Mencegah jangkitan virus, mengendurkan otot licin treken, mencegah pembentukan histamina dan bersifat anti-alergi. Keputusan dapat diperlihat dalam masa tiga hingga tujuh hari. Jika kejadian penyakit ini adalah berkaitan dengan alergi maupun tubuh-badan yang lemah, tempoh penggunaan lebih panjang diperlukan.
BARAH (CANSER) Menambahkan bilangan sel-sel pembunuh semulajadi dalam badan, maka ia bersifat lawan-barah. Ia boleh menahan pergerakan barah, menghentikan rasa sakit dan merendahkan kesan sampingan yang disebabkan oleh ubat lawan-barah. Ia adalah 100% berkesan sebagai pencegah barah. Bagi pesakit barah pada peringkat awal mahupun bagi pihak yang telah menjalani pembedahan, akan mendapatnya sangat berkesan. Walau bagaimanapun tempoh penggunaan yang panjang diperlukan.
Lebam; Ketulan darah;
Lepas pembedahan
Melarutkan bekuan darah, melicinkan pengaliran darah, merangsangkan penghasilan serum dan protein, mengembalikan immunologi selepas luka parah. Bekuan darah dilarutkan dan immunologi dikembalikan dalam masa satu minggu.
Sebagai Penawar Alkohol Yis Lingzhi adalah penawar kepada alkohol. Germanium organiknya memudahkan pengangkutan darah di samping berfungsi untuk menyingkirkan alkohol dari badan supaya ketidak-selesaan dapat dielakkan, dan mengekalkan kesegaran otak.
Sebagai Penawar Tembakau Ia adalah penawar kepada nikotin dan penawar tembakau. Penggunaan setiap hari akan meringanlan sakit kerongkong yang bengkak, melarutkan dahak dan menghentikan batuk.
Tangan Bersifat Peka Lingzhi merangsangkan regenerasi lapisan kulit yang lebih keras pada tangan dan mengekalkan kelembapannya. Gejala seperti sakit dan tangan menjadi kering akan berkurangan dalam masa dua minggu, dan keputusan yang diingini tercapai dalam masa satu bulan.